De Maasai stam

De bevolking van de Maasai stam komt uit Oost-Afrika. Ze leven in het zuiden van Kenia en ook in het noorden van Tanzania. Ik was in Kenia. Ze wonen langs de Great Rift Valley op dorre en semi-droge gronden. Hoe dicht wij hier in Europa op elkaar leven, is gek om te vergelijken met de Maasai bevolking. Zij bedekken namelijk meer dan 150 vierkante kilometer met een bevolking van zo’n 1 miljoen mensen. Veel mensen van de Maasai stam vinden de nationale bevolking net overheidsinstellingen die zich te veel met van alles en nog wat bemoeien.

Binnen de Maasai samenleving is er een onderverdeling van 16 secties (die onderverdeling heet bij de Maasai bevolking zelf Iloshon). Deze secties zijn: Parakuyu, Iloitai, Ilkaputiei, Ildamat, Isiria, Ilmoitanik, Iloodokilani, Iloitokitoki, Ilkankere, Ilarusa, Ilmatatapato, Kore, Ilwuasinkishu, Ilpurko en Ilkisonko. In Kenia woont de meerderheid van de Maasai bevolking. De secties die in Tanganyika, een plaatsje in Tanzania, wonen zijn de Isikirari, Ilarusa, Kore en Parakuyu.

Safari


In Ghana ben ik was op safari geweest en daar kreeg ik van een lokale Ghanees een rondleiding. Hij wist precies op welke plekken ik moest zijn om de dieren van dichtbij te kunnen fotograferen. Een unieke ervaring. Scroll naar beneden voor de foto’s en verhalen.

Placeholder

Baviaan

Op de foto zie je een baviaan, of een baboon, wat het Engelse woord is voor baviaan. Het woord baboon vind ik persoonlijk leuker, maar goed over de foto. De baviaan die je hier ziet kijkt heel mooi naar boven omdat er net een zwerm vogels voorbij kwam vliegen. Een beetje geluk had ik wel, want hij was binnen 5 seconden alweer weggerend.

Baviaan

Deze baviaan heb ik 5 minuten voor de zwerm vogels kunnen fotograferen. Dit aapje kijkt heel lief naar een rups die voorbij aan het kruipen was. De rups zat al uren op een blad, en had al flink wat happen genomen uit dat blad.


Placeholder
Placeholder

Monarchie rups

De rups waar de liefkijkende aap van hierboven naar aan het kijken was. Dit is een monarchie rups die een groot blad aan het opeten is.

Giraffe

Dit is de foto waar ik het meest trots op ben. We liepen met een groep lokale Ghanezen door een wei en kwamen daar een groepje giraffen tegen. Deze Giraffe had ons gehoord en wilde wegrennen. Precies op het moment dat hij zich afzette, maakte ik de foto. Wanneer je goed kijkt zul je dat zien.

Olifant

Deze groep olifanten waren met hun jongen aan het wandelen. Daarom moesten we heel erg uitkijken want als ze ons zouden zien dan zouden ze woest worden. Helaas gebeurde dat ook en moesten we als hazen terug rennen naar de bus en weggaan. Gelukkig kon ik deze foto nog maken en zit hier een goed verhaal achter.

Dit waren de leukste verhalen, hieronder nog een paar foto’s
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder