New York


Mijn tweede reis was naar de hoofdstad van de wereld. Als je het mij vraagt leeft de wereld te hele dag en nacht in New York. Omdat dat fijn is als fotograaf is dit voor mensen met een passie voor fotografie echt een stad om je uit te leven als het gaat om fotografie.

Verder was het een geweldige ervaring en ben ik bij het Vrijheidsbeeld geweest, Central Park en Times Square. Central Park is een van de grootste parken in de westerse wereld. Times Square een van de grootst verlichte pleinen, en het Vrijheidsbeeld een van de beelden met de meeste historie.

Statue Of Liberty

Iets wat maar heel weinig mensen weten, waaronder ik tot voor kort, is dat het Vrijheidsbeeld oorspronkelijk uit Frankrijk komt. En dat de Amerikaanse variant gemaakt is door Gustave Eiffel, die ook de Eiffeltoren heeft gebouwd. Het beeld is 46 meter hoog en werd aan Amerika geschonken ter ere van het Onafhankelijkheidsverklaring feest. Het 96 meter hoge beeld, als je de fakkel meetelt, weegt 225 ton.

Times Square


Times Square is een supergroot kruispunt in de wijk Midtown Manhatten, New York. Het heeft veel reclame uitingen op veel grote schermen. Omdat het zo verlicht wordt met heel veel kleuren wordt het ook wel ‘het kruispunt van de wereld’ genoemd. Times Square is een van de drukst bezochte pleinen in de wereld. Dagelijks lopen er gemiddeld zo’n 300.000 mensen overheen, waarvan de meeste toeristen zijn. Op de drukste dag zijn er ooit 460.000 mensen geteld. Zoals ik al eerder zei is Times Square een feest voor elke fotograaf, er is namelijk altijd licht en er is altijd iets om te fotograferen.